Теоретичні проблеми визначення адміністративного прецеденту як джерела права - Пархета, А. А.; Parheta, A. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В статті проаналізовано природу та сутність адміністративного прецеденту як об'єктивного правового явища. Викладена класифікація видів адміністративного прецеденту. Проаналізовано механізм формування та дії адміністративного прецеденту при регулюванні суспільних відносин. Проаналізовано допустимість та доцільність його застосування як джерела права в сучасних умовах розвитку української правової системи.
Пархета А. А. Теоретичні проблеми визначення адміністративного прецеденту як джерела права / А. А. Пархета // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С 517-523.
Keywords: адміністративний прецедент; праворозуміння; правозастосування; орган ви конавчої влади; правова позиція; джерело права; административный прецедент; правопонимание; правоприменение; орган исполнительной власти; правовая позиция; источник права; administrative precedent; law enforcement; statutory interpretation; executive institute; legal position