Категорія проспекції як засіб організації англомовного дискурсу - Сташук, Т. І.; Сташук, Тетяна Ігорівна; Stashuk, Tetiana I. (Одеса : Фенікс, 2026)
Категорія проспекції виступає ефективним засобом організації англомовного дискурсу, оскільки забезпечує його спрямованість, логічну послідовність і прагматичну насиченість. Її функціонування підтверджує, що дискурс є не лише відображенням дійсності, а й засобом конструювання майбутнього в комунікативній практиці мовців. Дослідження цієї категорії відкриває перспективи для подальшого аналізу дискурсивних стратегій, когнітивних механізмів і мовних засобів організації тексту.
Сташук Т. І. Категорія проспекції як засіб організації англомовного дискурсу. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 591-592. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33061
Keywords: проспеція; дискурс; дискурсивні стратегії; прогнозування; текстотворення; prospection; discourse; discourse strategies; prediction; text organization