Ціннісно-нормативні складові правової сфери - Горобець, Костянтин Валерійович; Горобец, Константин Валерьевич; Gorobets, Kostiantyn V. (My University, 2011)
У статті з позицій системного підходу розглянуто аксіосферу та нормосферу права – дві ключові системи, що утворюють право в його ідейному та нормативному різноманітті. Продемонстровано, що аксіосфера та нормосфера права існують як взаємодоповнюючі компоненти, взаємодія яких відбувається завдяки інтегративним властивостям верховенство права.

В статье с позиций системного подхода рассмотрены аксиосфера и нормосфера права – две ключевые системы, образующие право в его идейном и нормативном разнообразии. Продемонстрировано, что аксиосфера и нормосфера права существуют как взаимодополняющие компоненты, взаимодействие которых происходит благодаря интегративным характеристикам верховенства права.

In the article from the standpoints of system approach axiosphere and normosphere of law as two basic systems, which form law, in such ideal and normative diversity, are considered. It is demonstrated that axioshere and normosphere of law exist as complementary systems, which interacts due to integrative peculiarities of the rule of law.
Горобець К. В. Ціннісно-нормативні складові правової сфери / К. В. Горобець // Часопис Київського університету права. – 2011. – Вип. 4. – С. 75-81.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::Jurisprudence; аксіосфера права; нормосфера права; верховенство права; правові цінності; цінності права; аксиосфера права; правовые ценности; ценности права; axiosphere of law; normosphere of law; rule of law; legal values