Мультимедійні системи для моніторингу та аналізу контенту відеоплатформ - Задерейко, Олександр Владиславович; Задерейко, О. В.; Zadereiko, Oleksandr V.; Барбенягре, Валерія (Одеса : Нац. ун-т. «Одес. юрид. акад.», 2025)
У досліджені розглядається роль мультимедійних систем у моніторингу та аналізі відеоплатформ як важливої складової сучасного цифрового середовища. Визначено поняття мультимедійних систем як комплексу апаратно-програмних засобів для роботи з аудіовізуальною інформацією. Охарактеризовано основні напрями їх застосування: автоматичний аналіз контенту на основі штучного інтелекту та машинного навчання, моніторинг якості відеопотоків, забезпечення інформаційної безпеки, підтримка дистанційної освіти та розвиток креативних індустрій. Окрему увагу приділено використанню хмарних технологій для масштабування систем і зберігання даних, а також алгоритмам виявлення deepfake-контенту. Зроблено висновок, що мультимедійні системи є ключовим елементом цифрової екосистеми, яка формує безпечний та ефективний інформаційний простір. This research examines the role of multimedia systems in monitoring and analyzing video platforms as a key component of the modern digital environment. It defines the concept of multimedia systems as a set of hardware nd software tools for working with audiovisual information. The main areas of their application are described: automatic content analysis based on artificial intelligence and machine learning, monitoring the quality of video streams, ensuring information security, supporting distance education, and developing creative industries. Special attention is given to the use of cloud technologies for scaling systems and storing data, as well as algorithms for detecting deepfake content. It is concluded that multimedia systems are a key element of he digital ecosystem, which creates a secure and effective information space.
Задерейко О., Барбенягре В. Мультимедійні системи для моніторингу та аналізу контенту відеоплатформ. Кібербезпека в сучасному світі: актуальні виклики : матеріали VI Міжнар. наук.-практич. конф. (м. Одеса, 28 листопада 2025 р.). Одеса, 2025. С. 173-175. URL: https://hdl.handle.net/11300/32799 ; https://doi.org/10.32837/11300.32581
Keywords: мультимедійні системи, відеоплатформи, моніторинг контенту, штучний інтелект, машинне навчання, кібербезпека, хмарні технології, deepfake, multimedia systems, video platforms, content monitoring, artificial intelligence, machine learning, cybersecurity, cloud technologies, deepfake