Міжнародно-правові стандарти соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей - Медвідь, Анна Олександрівна; Медведь, Анна Александровна; Medvid, Anna O. (My University, 2015)
У статті розглядається система міжнародно-правових актів, у яких закріплюються права людини, зокрема найбільш незахищених груп суспільства, якими є бездомні особи та безпритульні діти, а саме: права людини на соціальний захист та соціальне забезпечення, на житло, на отримання захисту з боку держави у разі його відсутності тощо. Акцентується увага на невідповідність деяких положень національного законодавства міжнародно-правовим стандартам та необхідність ратифікування ряду актів для подальшої євроінтеграції.

В статье рассматривается система международно-правовых актов, в которых закрепляются права человека, в частности наиболее уязвимых групп общества, каковы бездомные лица и беспризорные дети, а именно: права человека на социальную защиту и социальное обеспечение, на жилье, на получение защиты со стороны государства в случае его отсутствия и т.д. Акцентируется внимание на несоответствие некоторых положений национального законодательства международно-правовым стандартам и необходимость ратифицирования ряда актов для дальнейшей евроинтеграции.

The paper considers the system of international legal acts that support human rights, in particular the most vulnerable groups in society that are homeless people and homeless children, namely: human rights for social protection and social security, to housing, to get protection from the statein his absence and soon. The Attention is focused on the inconsistencies certain provisions of national legislation with international legal standards and the need toratify a number of acts to further European integration.
Медвідь А. О. Міжнародно-правові стандарти соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей / А. О. Медвідь // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 189-194.
Keywords: міжнародно-правові акти; міжнародно-правові стандарти; права людини; бездомні особи; безпритульні діти; международно-правовые акты; международно-правовые стандарты; права человека; бездомные лица; беспризорные дети; international legalacts; international legal standards; human rights; homeless people; street children