Виборчий спір як різновид публічно-правового спору - Ківалов, Сергій Васильович (Одеса : Юридична література, 2011)
Виборчий спір належить до групи публічно-правових спорів і характеризується особливостями предмета, суб’єктного складу та передбаченими законодавством способами розгляду і вирішення. Специфіка зовнішнього вираження виборчого спору та напрямки розвитку виборчого спору та напрямки розвитку виборчого процесуального законодавства зумовлюють можливість визначення виборчих спорів як справи адміністративної юрисдикції за позовом суб'єктів виборчого процесу з приводу порушення їхніх прав, свобод та інтересів під час призначення, підготовки й проведення виборів. Избирательный спор относится к группе публично-правовых споров и характеризуется особенностями предмета, субъектного состава и предусмотренными законодательством способами рассмотрения и решения. Специфика внешнего выражения избирательного спора и направления развития избирательного процессуального законодательства обусловливает возможность определения избирательных споров как дела административной юрисдикции по иску субъектов избирательного процесса по поводу нарушения их прав, свобод и интересов при назначении, подготовке и проведении выборов. Election dispute is a type of public-legal disputes group and is characterized by specialsubject, subjective content and ways of consideration and decision that are stipulated inthe legislation. Special features of internal side of the election dispute and directions ofelection procedural legislation development lead to the possibility of definition of theelection dispute as a administrative jurisdiction case on the suit of subjects of electionprocess concerning violation of their rights, freedoms and interests in the process ofelection fixing, preparing and implementation.
Ківалов С. В. Виборчий спір як різновид публічно-правового спору / С. В. Ківалов // Наукові праці Одеської національної юридичної академії / Голов. ред. С.В. Ківалов. - Т.10. - 2011. - С. 7-19.
Keywords: юридичний конфлікт; публічно-правовий спір; виборчий спір; справа адміністративної юрисдикції; адміністративне судочинство у справах, пов’язаних із виборчим процесом; виборчий процес; юридический конфликт; избирательный спор; дело административной юрисдикции; публично-правовой спор; административное судопроизводство по делам, связанным с избирательным процессом; избирательный процесс; legal conflict; public-legal dispute; election dispute; administrative jurisdiction case; administrative legal proceeding in cases connected with; election process