Референдум як підстава та порядок дострокового припинення повноважень посадових осіб, які обрані народом України - Олькіна, Олена Володимирівна; Олькина, Елена Владимировна; Ol'kina, Olena V. (My University, 2012)
В статті референдум розглядається в якості способу здійснення народного контролю за діяльністю органів державної влади та місцевого самоврядування та підстава і порядок дострокового припинення повноважень Верховної Ради України та Президента України.

В статье референдум рассматривается как способ осуществления народного контроля за деятельностью органов государственной власти и местного самоуправления, а также основание и порядок досрочного прекращения полномочий Верховной Рады Украины и Президента Украины.

The article considers the referendum as a way of people's control over the activities of state and local government as well as the grounds and procedure for early termination of powers of the Verkhovna Rada of Ukraine and the President of Ukraine.
Олькіна О. В. Референдум як підстава та порядок дострокового припинення повноважень посадових осіб, які обрані народом України // Юридичний вісник. - Одеса, 2012. - № 1. - С. 31-36.
Keywords: референдум; дострокове припинення повноважень Верховної Ради України; дострокове припинення повноважень Президента України; державний механізм; призначення референдуму; всеукраїнський референдум; досрочное прекращение полномочий Верховной Рады Украины; досрочное прекращение полномочий Президента Украины; государственный механизм; назначения референдума; всеукраинский референдум; referendum; early termination of powers of the Verkhovna Rada of Ukraine; early termination of powers of the President of Ukraine; state mechanism; referendum destination; nationwide referendum