Розвиток соціальної держави у Швейцарії - Севрюков, Д. Г.; Sevryukov, D. G. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті досліджується історичний розвиток соціальної держави в Швейцарії. Відзначається, що швейцарська система соціального захисту є результатом складної взаємодії між центральною, місцевою владою та громадянським суспільством. Ключовим чинником успішності запровадження соціальних реформ із боку публічно-владних інституцій є суспільне схвалення через процедуру референдуму, що спонукає державу враховувати соціальні та правові очікування під час підготовки законодавства.
Севрюков Д. Г. Розвиток соціальної держави у Швейцарії / Д. Г. Севрюков // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 178-184.
Keywords: соціальна держава; соціальний захист; соціальне страхування; соціальне забезпечення; соціальна політика; социальное государство; социальная защита; социальное страхование; социальное обеспечение; социальная политика; welfare state; social security; social insurance; social welfare; social policy