Допомога Україні від міжнародної спільноти в галузі освіти під час війни: регіональний та глобальний аспекти - Пехник, Алевтина Валентинівна; Пехник, А. В.; Pekhnyk, Alevtina V. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
З початком масштабної російської агресії система освіти стала ще одним фронтом боротьби України за свободу. Дехто з працівників освіти вирішив піти до лав збройних сил і зі зброєю в руках захищати Україну та читати лекції з окопів. Інші продовжують свою роботу, щоб підтримати дітей та їхніх батьків, зберегти надію та оптимізм і забезпечити молоде покоління українців освітою, де б вони не були. Ми всі розуміємо, що освіта під час війни є важливою темою, яка потребує співпраці між державними органами, організаціями допомоги та міжнародними співтовариствами для забезпечення максимальної освітньої можливості та захисту в таких складних умовах.
Пехник А. В. Допомога Україні від міжнародної спільноти в галузі освіти під час війни: регіональний та глобальний аспекти / А. В. Пехник // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 175-178.
Keywords: війна в Україні; освіта; Європейський союз; партнерство; міжнародні організації; вища освіта; європейський напрямок розвитку; war in Ukraine; education; European Union; partnership; international organizations; higher education; European direction of development; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education