Щодо вдосконалення порядку розрахунку концесійних платежів при концесії в морських портах - Зятіна, Д. В.; Зятина, Д. В.; Zyutina, D. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Двоскладова формула розрахунку концесійних платежів, що залежить від рівня вантажообігу портового оператора - такий підхід дозволяє індивідуалізувати порядок розрахунку рівня концесійних платежів, пристосувати його до особливостей господарської діяльності портового оператора. І застосування такого порядку розрахунку в сукупності із вимогами щодо необхідності для портового оператора забезпечити мінімальний рівень вантажообігу дозволяє говорити про те, що і держава в будь-якому разі отримає концесійний платіж. В даному разі задовольняються інтереси як концесієдавця, так і концесіонера — адже і у першого, і у другого є стимул до максимізації рівня вантажообігу. Для концесієдавця — це призведе до збільшення концесійних платежів, а для концесіонера — до швидкого повернення вкладених інвестицій та збільшення прибутків
Зятіна Д. В. Щодо вдосконалення порядку розрахунку концесійних платежів при концесії в морських портах / Д. В. Зятіна // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 404-406.
Keywords: порядк розрахунку концесійних платежів; концесія в морських портах; порядок расчета концессионных платежей; концессия в морских портах; procedure for calculation of concession fees; concession in seaports