Актуальні проблеми підвищення ефективності правового забезпечення діяльності морегосподарського комплексу України - Серафімов, В. В. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті проаналізовано актуальні аспекти правового забезпечення діяльності морегосподарського комплексу в Україні. Досліджено нормативні та соціально-економічні передумови актуалізації морегосподарського комплексу у правовідносинах.
Серафімов В. В. Актуальні проблеми підвищення ефективності правового забезпечення діяльності морегосподарського комплексу України / В. В. Серафімов // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.109-111.
Keywords: морегосподарський комплекс; морська політика; торговельне судноплавство; морська держава; морська діяльність; морський потенціал України