Примордіалізм, інструменталізм та конструктивізм як основні теорії етнічності - Візняк, А. Е. (Одеса, 2017)
В статті досліджено теорії етнічності, які не втрачають своєї актуальності, тому що міжетнічні конфлікти не препиняють свого існування. Зроблено висновок щодо усвідомлення того, що різні етноси мають різне ставлення та тлумачення питань свого походження та єдності, яке сприятиме налагодженню глобального діалогу для пошуку порозумінь.
Візняк А. Є. Примордіалізм, інструменталізм та конструктивізм як основні теорії етнічності / А. Є. Візняк // VІІ Національний конвент: матеріали VІІ Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Одеса, 21-22 квітня 2017 р.). / за загальною редакцією Телешуна Я. С. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2017. – С. 24-25.
Keywords: інструменталізм; конструктивізм; примордіалізм; етнічність; теорії етнічності; міжетнічні конфлікти