Особливості синтаксичної когезії в екзистенціалістському монолозі (на матеріалі повісті А. Камю "Сторонній") - Станіслав, О. В.; Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, О. V. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена проблемі синтаксичної зв’язності - когезії - у сучасній французькій мові. На матеріалі повісті А. Камю «Сторонній» розглянуто особливості когезійної зв’язності в структурі екзистенціалістського монологу. Розвідка довела, що композиційну, структурно-семантичну цілісність екзистенціалістського монологу, його когезійну зв’яз¬ність, глибинний зміст і адекватну інтерпретацію уможливлюють насамперед імпліцитні засоби когезії. Метафора, алегорія, символи виступають важливими когезійними способами зв’язності висловлення та всього тексту. Експліцитні засоби когезії, що традиційно складають ядерні зони синтаксичної сполучуваності речень у межах висловлення, функціонально їм поступаються.

Our research devoted to the problem of syntactic connectivity - cohesion - in modern French language. On the material of Camus novel "The stranger” is considered cohesive connectivity features in the structure of the existentialist monologue. The analyses of the factual material demonstrated that compositional, structural and semantic integrity of the existentialist monologue, its cohesive connectivity, in-depth content and allow adequate interpretation, especially the implicit means of cohesion. Metaphor, allegory, characters are the important connectivity cohesive ways of expression and the text. Explicit means of cohesion, which traditionally make up the nuclear zone syntactical compatibility sentences within of expression functionally inferior to their place.
Станіслав О. В. Особливості синтаксичної когезії в екзистенціалістському монолозі (на матеріалі повісті А. Камю "Сторонній") / О. В. Станіслав // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 40-43.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; когезія; синтаксична зв’язність висловлення; екзистенціалістський монолог; експліцитні засоби когезії; імпліцитні засоби когезії; cohesion; coherence syntactic expression; existentialist monologue explicit means of cohesion; cohesion the implicit means of cohesion