Структурно-системна характеристика державних інспекцій як центральних органів виконавчої влади - Хамходера, Олег Петрович; Хамходера, О. П.; Хамходера, Олег Петрович; Khamkhodera, Oleh P. (My University, 2014)
Статтю присвячено особливостям структури й системи державної інспекції як різновиду центральних органів виконавчої влади. Розкривається ряд проблем щодо призначення/звільнення заступників голів інспекцій, створення окремих підрозділів їх апарату, управлінського місця й ролі консультативно-дорадчих інституцій, статусу територіальних органів. Проводиться формально-догматичний аналіз приписів щодо порядку прийняття окремих організаційних та номінаційних рішень

Статья посвящена особенностям структуры и системы государственной инспекции как разновидности центральных органов исполнительной власти. Раскрывается ряд проблем относительно назначения/увольнения заместителей председателей инспекций, создания отдельных подразделений их аппарата, управленческого места и роли консультативно-совещательных институций, статуса территориальных органов. Проводится формально-догматический анализ предписаний относительно порядка принятия отдельных организационных и номинационных решений.

The article is devoted to the features of structure and system of the state inspection as a kind of central executive bodies. It reveals a number of problems concerning the appointment/ dismissal of deputy heads of inspections creation of separate subdivisions of its establishment, managerial place and role of consultative deliberative institutions, of territorial bodies’ status. Formal dogmatic analysis of regulations on the procedure for the adoption of certain organizational and nomination decisions is conducted.
Хамходера О. П. Структурно-системна характеристика державних інспекцій як центральних органів виконавчої влади / О. П. Хамходера // Право і суспільство. – 2014. – № 6-1. – ч. 2. – С. 236–244.
Keywords: структура; система; центральний орган виконавчої влади; державна інспекція; структурний підрозділ; територіальний орган; колегія; громадська рада; structure; system; central executive authorities; state inspection; structural subdivision; territorial authority; board; community council; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE