Деякі нотатки щодо визначення чинників тривалості періодів детермінованого хаосу в розвитку держави - Польовий, М. А.; Полевой, М. А.; Polevoy, M. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Параметром порядку, який визначає тривалість періоду детермінованого розвитку окремої держави може виступати або співвідношення кількості населення з площею території країни (певний соціальний аналог екологічної ємності), або ж навіть більш правдоподібним можна вважати припущення про існування параметру порядку у вигляді «щільності влади», числовим показником якої можна спробувати вважати співвідношення кількості чиновників на душу населення.
Польовий М. А. Деякі нотатки щодо визначення чинників тривалості періодів детермінованого хаосу в розвитку держави / М. А. Польовий // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 157-160.
Keywords: періоди детермінованого хаосу в розвитку держави; детермінований хаос; периоды детерминированного хаоса в развитии государства; periods of deterministic chaos in the development of the state; детерминированный хаос; deterministic chaos