Ціннісні орієнтації здобувачів вищої освіти в умовах сучасного інформаційного середовища - Татьянчиков, Андрій Олександрович; Татьянчиков, А. О.; Третьякова, Тетяна Миколаївна; Третьякова, Т. М. (Одеса : Фенікс, 2026)
Трансформація ціннісних орієнтацій набуває особливої актуальності в контексті вищої освіти, оскільки саме цінності визначають характер професійного вибору, життєві стратегії та соціальну поведінку молодого покоління. Сучасні процеси глобалізації, цифрової трансформації та зростання інтенсивності інформаційних потоків формують нові виклики для освітнього середовища, що обумовлює необхідність глибшого аналізу змін у ціннісній сфері здобувачів вищої освіти. У сучасному соціальному просторі суттєво посилюється вплив цифрових технологій і соціальних медіа, які створюють принципово нові умови соціалізації молоді. Студенти активно інтегровані в онлайн-комунікацію, що перетворюється на значущий фактор формування їхніх ціннісних установок. Кіберсоціалізація, яка передбачає взаємодію через цифрові середовища, істотно впливає на розвиток особистісних орієнтацій, систему цінностей і соціальні пріоритети молоді.
Татьянчиков А. О., Третьякова Т. М. Ціннісні орієнтації здобувачів вищої освіти в умовах сучасного інформаційного середовища. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 433-436. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33249
Keywords: ціннісні орієнтації; ціннісно-смислова сфера особистості; здобувачі вищої освіти; кіберсоціалізація; інформаційний простір; value orientations; value-meaning sphere of personality; higher education students; cybersocialization; information space