ЛСП "Простір": зіставний аспект дослідження (на матеріалі англійських та українських казок) - Нікульшина, Т. М.; Никульшина, Т. Н; Nikulshina, T. M. (Одеса : Фенікс, 2013)
У статті надано зіставний аналіз ЛСП "Простір" на матеріалі англійських та українських казок. Простір досліджується за допомогою процедури польового моделювання з виокремленням ядра, навколоядерної частини (центра) та периферії. Зіставний аналіз специфіки структури ЛСП "Простір" в англійських та українських казках дозволив виявити загальні риси та елементи з національнокультурною специфікою
Нікульшина Т. М. ЛСП "Простір": зіставний аспект дослідження (на матеріалі англійських та українських казок) / Т. М. Нікульшина // Національний університет «Одеська юридична академія». – Вип.1. – Одеса : Фенікс, 2013. – C. 100-111.
Keywords: простір; лексикосемантичне поле; лексема; мікрополе; ядро; навколоядерна зона; периферія; пространство; лексикосемантическое поле; лексема; микрополе; околоядерная зона; периферия; space; lexical semantic fiel; lexem; nucle; microfield; central zone; periphery