Значення принципу добросовісності при визначенні зловживання правом - Бабич, Ірина Григорівна (Одеса, 2018)
Добросовісність можна визначити як прагнення сумлінно захистити цивільні права та забезпечити виконання цивільних обов’язків Добросовісність є відбитком потреби суспільних інтересів в гармонізації господарських правовідносин. Принцип добросовісності застосовується не тільки як регулятор відносин, він також є критерієм оцінки відповідності позитивному праву встановлених учасниками правових норм. Без існування принципів природного права було б неможливе застосування санкцій за порушення договору, одним із обов’язкових підстав для визнання зловживання правом є порушення принципу добросовісності.
Бабич І. Г. Значення принципу добросовісності при  визначенні зловживання правом / І. Г. Бабич // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 24-27.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; принцип добросовісності; зловживання правом; принципи; зобов’язання; principle of conscientiousness; abuse of rights; obligations