Визнання Туреччиною «геноциду» вірмен 1915 року як обов’язкова вимога вступу країни до Європейського Союзу - Ахмедова, Ельміра Раятівна; Ахмедова, Е. Р.; Ахмедова, Эльмира Раятовна; Akhmedova, Elmira R. (Одеса: Фенікс, 2017)
Стаття аналізує та досліджує суть конфлікту між Туреччиною та Вірменією в питанні визнання геноциду вірмен 1915-1923 років, минуле та теперішнє вірмено-турецьких відносин акцентуючи увагу на досягненнях та перешкодах на шляху остаточного врегулювання конфлікту, а також влив невирішеного конфлікту на відносини Туреччини з Європейським Союзом.

Статья анализирует и исследует суть конфликта между Турцией и Арменией в вопросе признания геноцида армян 1915-1923 годов, прошлое и настоящее армяно-турецких отношений акцентируя внимание на достижениях и препятствиях на пути окончательного урегулирования конфликта, а также влияние неразрешенного конфликта на отношения Турции с Европейским Союзом.

The article examines and researches the very core of the conflict between Turkey and Armenia on the issue of recognition of Armenian genocide 1915-1923, past and present Armenian-Turkish relations underlying the progress and existing obstacles on the way of the conflict management as well as the influence of unresolved conflict on Turkey-European Union relations.
Ахмедова Е. Р. Визнання Туреччиною «геноциду» вірмен 1915 року як обов’язкова вимога вступу країни до Європейського Союзу / Е. Р. Ахмедова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 142-154.
Keywords: Туреччина; Вірменія; Європейський Союз; геноцид вірмен; Турция; Европейский Союз; геноцид армян; Turkey; Armenia; European Union; Armenian genocide; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law