Паремійна та фразеологічна репрезентація концепта "ЗРАДА" в зіставлюваних лінгвокультурах (на матеріалі української та англійської мов) - Ясногурська, Л. М.; Ясногурська, Людмила; Yasnohurska, L. М. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена аналізу паремійної та фразеологічної репрезентації концепту ЗРАДА, який представлений фразеологічними одиницями, ідіомами, прислів’ями та приказками, що дає уявлення про специфіку світобачення англійського та українського етносів, про особливості їхнього пізнавального досвіду. Окрім того, названі засоби вираження концепту є образними мовними одиницями, завдяки чому концепт отримує в них найбільш повне і глибоке висвітлення.

The article is devoted to the analysis ofparemial and phraseological representation of the concept of BETRAYAL, which is represented by phraseological units, idioms, proverbs and proverbs, which gives an idea of the specifics of the worldview of English and Ukrainian ethnoses, about the peculiarities of their cognitive experience. In addition, these means of expressing the concept are figurative linguistic units, so that the concept gets the most complete and deep coverage in them.
Ясногурська Л. М. Паремійна та фразеологічна репрезентація концепта "ЗРАДА" в зіставлюваних лінгвокультурах (на матеріалі української та англійської мов) / Л. М. Ясногурська // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т. 2. – С. 93-97.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фразеологія; паремія; культура; етнос; зрада; phraseology; paroemia; culture; ethnos; betrayal