Про проблеми правової реалізації стратегій економічного розвитку у сфері морегосподарського комплексу - Подцерковний, О. П.; Подцерковный, О. П.; Podcerkovniy, O. P. (Одеса : Фенікс, 2014)
На думку автора треба сприяти утворенню в України портових господарських об’єднань у межах певних регіональних економічних утворень, стимулювати до побудови західно- орієнтованих транспортних коридорів. Але немає власно обговорення стратегії розвитку, без чого законодавчі новели — це лише нові нормативні обтяження, лише нормативне «ярмо» на шляху розвитку бізнесу. Таким чином, не можна глухо слідувати пориву законодавчих реформ та ухвалювати нові закони, що не обговорені громадськістю, поглиблюють правову та економічну нестабільність та нічого не вирішують у перспективі. Вироблення стратегії розвитку за окремими напрямами еконо¬мічного розвитку має передувати ухваленню законів з економічних питань. Без розробки та всебічного обговорення концепції закону, початок робіт з підготовки його тексту має визнаватися грубим нехтуванням державної регуляторної політики та посяганням на існуючий правопорядок.
Подцерковний О. П. Про проблеми правової реалізації стратегій економічного розвитку у сфері морегосподарського комплексу / О. П. Подцерковний // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 399-401.
Keywords: економічний розвитк у сфері морегосподарського комплексу; экономическое развитие в сфере морехозяйственного комплекса; economic development in the field of maritime complex