Управління ІТ-проєктами : конспект лекцій для напрямів підготовки 12 Інформаційні технології, 17 Електроніка, автоматизація та електронні комунікації - Жигулін, Олександр Андрійович (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025)
Конспект лекцій розроблено для засвоєння теоретико-методологічних засад з навчальних дисциплін «Управління ІТ-проєктами», «Менеджмент ІТ-проєкту» студентами напрямів підготовки 12 «Інформаційні технології» та 17 «Електроніка, автоматизація та електронні комунікації». Конспект лекцій містить алгоритм дослідження економіки підприємств галузей економіки для впровадження ІТ-проєктів. За певною методологією досліджуються процеси формування продукту, ціноутворення, рекламування, збуту, виробництва, управління персоналом, бюджетування й фінансування підприємств. Побудована ідеальна модель бізнесу є орієнтиром для покращення діяльності реального підприємства бізнесу за рахунок впровадження ІТ-проєкту. Студентів знайомлять з показником оцінки ефективності впровадження інформаційних інновацій, який враховує коротко-та довгострокову перспективу, синергію методів системи методів управління підприємством та методологію задоволення інтересів бізнесу, суспільства й держави (соціо-еколого-економічні стандарти).
Жигулін О. А. Управління ІТ-проєктами [Електронне видання] : конспект лекцій для напрямів підготовки 12 Інформаційні технології, 17 Електроніка, автоматизація та електронні комунікації / О. А. Жигулін ; Кафедра інформаційних технологій Міжнар. гуманітар. ун-ту. - Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025. – 201 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32419
Keywords: ІТ-проєкт; ІТ-проєктування; управління ІТ-проєктом; етапи розвитку підприємств; конкурентоспроможність; впровадження інформаційних інновацій; бізнес в інформаційній сфері; бенчмаркінг; концепція Інформаційної SaaS системи формування ESG стратегій; соціо-еколого-економічна ефективність