Реалізація англійських зімкнених приголосних у мовленні британців, американців і канадійців - Лавренчук, Я. Ю.; Лавренчук, Ярослав Юрійович; Lavrenciuk, Уa. Уu. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню орфофонії англійських приголосних фонем у мовленні британців, американців і канадійців. У роботі представлені результати слухового (аудитивного) аналізу реалізації зімкнених приголосних /p/, /t/, /k/, /Ь/, /d/, /g/ у спонтанному мовленні дикторів-чоловіків - носіїв орфоепічної норми британського, американського та канадійського національних варіантів англійської мови в перед- і поствокальній позиції наголошеного фонетичного слова.

The article focuses on the realization of English plosive consonants /p/, /t/, /k/, /Ь/, /d/, /g/ Ьу the British, Americans and Canadians in speaking. Presented are the results of auditorу analуsis of the fortis and lenis plosive consonants in pre- and postvocal position in stressed phonetic words Ьу the native male speakers of English whose pronunciations align with the orthoepic norms of the British, American and Canadian varieties of English.
Лавренчук, Я. Ю. Реалізація англійських зімкнених приголосних у мовленні британців, американців і канадійців / Я. Ю. Лавренчук // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 63-66.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; реалізація; зімкнені приголосні; мовлення; перед- і поствокальна позиція; фонетичне слово; алофонічна варіативність; національний варіант; realization; plosive consonants; speaking; pre- and postvocalic position; phonetic word; allophonic variation; national variant