Нові підходи до оцінки нормативних актів (на матеріалах загальних зборів громадян за місцем проживання) - Орловський, О. С.; Орловский, А. С.; Orlovsky, O. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Стаття присвячена прикладам застосування таких статистичних показників, як середнє арифметичне, мода й медіана, а також графічних зображень під час оцінки змісту нормативних актів. Такий підхід дозволяє більш ґрунтовно здійснювати аналіз текстів нормативно-правових актів та сформулювати висновки щодо ефективності їхніх норм. Можливості, які надає статистичний метод, демонструють- ся на прикладі дослідження Положення про загальні збори громадян за місцем проживання в Україні. Подібний аналіз із конституційно-правової точки зору здійснюється вперше.
Орловський О. С. Нові підходи до оцінки нормативних актів (на матеріалах загальних зборів громадян за місцем проживання) / О. С. Орловський // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 134-139.
Keywords: загальні збори за місцем проживання; статистичний метод; середнє арифметичне; мода; медіана; общее собрание по месту жительства; статистический метод; среднее арифметическое; медиана; local meeting; statistical method; arithmetic mean; mode; median