Володимир Гаврилович Сокуренко та його наукова діяльність - Єфремова, Наталя Володимирівна; Єфремова, Н. В.; Ефремова, Наталья Владимировна; Yefremova, Natalia V. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2023)
Висвітлено життєвий та науковий шлях видатного вітчизняного вченого, доктора юридичних наук, професора Володимира Гавриловича Сокуренка. Приділено увагу генезису проблематики щодо порушень прав людини та організації їх захисту та охорони. Зазначено, що до проблематики захисту прав людини звертались і українські правознавці, серед яких можна назвати і професорів П. О. Недбайла та В. Г. Сокуренка. Між іншим, ці дослідники підтримували думку, що ідеалістичне трактування прав людини у світі і в законодавствах різних країн є відірваним від реалій життя і часто не відповідає реальному стану справ.
Keywords: Володимир Сокуренко; Петро Недбайло; права людини; історико-правова наука України; Volodymyr Sokurenko; Petro Nedbailo; human rights; historical and legal science of Ukraine