Юрисдикційні форми захисту особистих немайнових трудових прав - Лагутіна, І. В.; Лагутина, И. В.; Lagutina, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті обґрунтовується, що питання забезпечення прав і свобод людини й громадяни на посідають значне місце в діяльності всіх державних органів, оскільки це їхній важливий конституційний обов'язок. Грубі порушення економічних і соціальних прав належать до докорінних причин конфліктів, а відсутність боротьби із систематичною дискримінацією й нерівністю в користуванні цими правами може підривати процес відновлення після конфлікту. Підкреслено провідну роль забезпечення особистих немайнових трудових прав працівників судами загальної юрисдикції, органами нагляду й контролю за дотриманням законодавства про працю, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.
Лагутіна І. В. Юрисдикційні форми захисту особистих немайнових трудових прав / І. В. Лагутіна // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 121-129.
Keywords: особисті немайнові права; працівник; суд; органи нагляду й контролю; Уповноважений Верховної Ради України з прав людини; форма захисту; личные неимущественные права; работник; суд; органы надзора и контроля за соблюдением законодательства о труде; Уполномоченный Верховной Рады Украины по правам человека; форма защиты; personal non-property labor right; employee; court; supervisory authorities; Ukrainian Parliament Commissioner for Human Rights; form of protection