Оскарження платником податків рішень контролюючих органів у судовому порядку: окремі теоретичні та практичні проблеми - Смолов, К. В.; Смолов, К. В.; Smolov, K. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті досліджуються особливості предмета оскарження у податкових спорах, проблемні пи тання оскарження окремих категорій рішень та дій контролюючих органів на прикладі податкових повідомлень-рішень, наказів про призначення документальних перевірок та індивідуальних податко вих консультацій, розкривається недосконалість структури податкового повідомлення-рішення, межі дискреції контролюючого органу під час здійснення заходів податкового контролю, актуальні питан ня ефективності способу захисту прав платників податків.

Обжалование налогоплательщиком решений контролирующих органов в судебном порядке: отдельные теоретические и практические проблемы. В статье исследуются особенности предмета обжалования в налоговых спорах, проблемные вопросы обжалования отдельных категорий решений и действий контролирующих органов на приме ре налоговых уведомлений-решений, приказов о назначении документальных проверок и индивиду альных налоговых консультаций, раскрывается несовершенство структуры налогового уведомлени я-решения, границы дискреции контролирующего органа в осуществлении мероприятий налогового контроля, актуальные вопросы эффективности способа защиты прав налогоплательщиков.

Appeals by the taxpayer to the decisions of the controlling bodies in court: some theoretical and practical problems. The article examines the peculiarities of the subject of appeal in tax disputes, the problematic issues of challenging certain categories of decisions and actions of controlling bodies on the example of tax reports, decisions on the appointment of documentary audits and individual tax consultations, discloses the imperfection of the structure of the tax notice-decision limits the discretion of the controlling authority under time of implementation of tax control measures, actual issues of effectiveness of the method of protecting the rights of taxpayers.
Смолов К. В. Оскарження платником податків рішень контролюючих органів у судовому порядку: окремі теоретичні та практичні проблеми / К. В. Смолов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 211-228.
Keywords: податкове повідомлення-рішення; акт перевірки; наказ про проведення перевірки; індивідуальна податкова консультація; запит контролюючого органу про надання пояснень та їх документального підтвердження; індивідуальний адміністративний акт; рішення контролюючого органу; податковий спір; налоговое уведомление-решение; акт проверки; приказ о проведении проверки; индивидуальная налоговая консультация; запрос контролирующего органа о предоставлении объяснений и их документального подтверждения; индивидуальный административный акт; решение контролирующего органа; налоговый спор; tax notice-decision; act of verification; order on conducting of audit; individual tax consultation; request of the supervising body for providing explanations and their documentary confirmation; individual administrative act; decision of the controlling body; tax disputes