Значення прямої дії рішень Європейського суду з прав людини в кримінальному праві України - Кузембаєв, О. С. (Одеса, 2016)
У статті розглянуто рішення Європейського суду з прав людини як джерела кримінального права України. Зроблено висновок, що джерелом права України, зокрема й галузі кримінального права України, є практика Європейського суду з прав людини відносно будь-якої держави-учасниці Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.
Кузембаєв О. С. Значення прямої дії рішень Європейського суду з прав людини в кримінальному праві України / О. С. Кузембаєв // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 109-115.
Keywords: джерело права; кримінальне право; ЄСПЛ; Конвенція про захист прав людини та основоположних свобод; захист прав і основоположних свобод людини; захист прав людини; система права; національне право