Міжнародне право в епоху середньовіччя - Олизько, В. В.; Olizko, V. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
Розглядаючи проблему становлення міжнародного права в епоху середньовіччя, автор в цілому приходить до висновку, що положення іноземців було дуже важким: вони знаходились в повній залежності від феодального сеньйора, їх особиста безпека, недоторканність майна не були будь-яким образом забезпечені. Iноземці, прибуваючі в країну без дозволу, закріпощалися, а виїзд із країни обкладався податком. Лише в період станової монархії зі сторони королівської влади робилися спроби обмежити свавілля феодалів по відношенню до іноземців.
Олизько В. В. Міжнародне право в епоху середньовіччя / В. В. Олизько // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали- С Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 64-67.
Keywords: міжнародне право в епоху середньовіччя; міжнародне публічне права; церква; іслам; римське право; посольське право; международное право в эпоху средневековья; международное публичное право; церковь; ислам; римское право; посольское право; International Law in the Middle Ages; international public law; church; Islam; Roman law; ambassadorial law