Теоретичне обґрунтування імунітету як особливої правової категорії - Ткаля, Олена Вікторівна; Ткаля, Елена Викторовна; Tkalya, Olena V. (Одеса : Юридична література, 2008)
У статті досліджуються актуальні проблеми теоретичного аналізу правового імунітету. Основну увагу приділено розгляду поняття та природи правового імунітету як правової категорії і специфічного різновиду юридичних винятків, виділенню специфічних ознак імунітету, особливості його класифікації.

В статье исследуются актуальные проблемы теоретического анализа правового иммунитета. Основное внимание уделено рассмотрению понятия и природы правового иммунитета как правовой категории и специфической разновидности юридических исключений, выделению специфических признаков иммунитета, особенности его классификации.

This research paper observes some actual problem of theoretical analysis of legal privilege. Special attention is paid to the investigation of conception and nature of legal privilege as a legal category and peculiar diversity of immunity. Special features of legal privilege are identified.
Ткаля О. В. Теоретичне обґрунтування імунітету як особливої правової категорії / О. В. Ткаля // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2008. – Вип. 43. - С. 234–243.
Keywords: правовий імунітет; правові пільги; правові привілеї; недоторканність; імунітет держави; президентський імунітет; депутатський імунітет; імунітет свідків; дипломатичний імунітет; правовой иммунитет; правовые льготы; правовые привилегии; неприкосновенность; иммунитет государства; президентский иммунитет; депутатский иммунитет; иммунитет свидетелей; дипломатический иммунитет; immunity legal privilege; legal charters; inviolability; sovereign immunity; presidential immunity; immunity of deputies; immunity of witnesses; diplomatic immunity