Реалізація норм права як правова категорія - Болокан, І. В.; Болокан, И. В.; Bolokan, I. V (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті аналізуються зміст правої категорії «реалізація норм права» та основні ознаки цього поняття, які виокремлюються в доктрині загальної теорії права. На підставі дослідження різноманітних підходів до виокремлення й характеристики ознак реалізації правових норм обґрунтовується авторська позиція щодо таких ознак.

Реализация норм права как правовая категория. В статье анализируются содержание правовой категории «реализация норм права» и основные признаки этого понятия, выделяемые в доктрине общей теории права. На основании исследования разнообразных подходов к выделению и характеристике признаков реализации норм права обосновывается авторская позиция в отношении таких признаков.

Implementation of the law standard as a legal category. The article analyzes the contents of the legal category of “implementation of the law”, and the main features of this concept, allocated in the doctrine of the general theory of law. Based on the study of different approaches to the isolation and characterization of signs of implementation of the law justified the author’s position in respect of such signs.
Болокан І. В. Реалізація норм права як правова категорія / І. В. Болокан // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 31-38.
Keywords: реалізація; реалізація норм права; об'єкт реалізації; мета реалізації; практичні дії суб'єктів реалізації; вольовий характер дій під час реалізації норм права; забезпеченість державою процесу та результату реалізації прав; реализация; реализация норм права; объект реализации; цель реализации; практические действия субъектов реализации; волевой характер действий при реализации; обеспеченность государством процесса и результата реализации; implementation; implementation of the law standard; implementation of the object; purpose of the implementation; practical realization of actions of subjects; volitional nature of actions in the implementation; security state of the process and results of implementation