Безпека транспортних засобів : навчальний посібник - Жигулін, Олександр Андрійович (Ніжин, 2020)
Для вивчення навчальних дисциплін «Охорона праці», «Охорона праці у галузі», «Безпека транспортних засобів» студентами технічних та економічних спеціальностей навчальних закладів України. Навчальний посібник містить перелік законодавчих і нормативних актів з питань охорони праці, транспортних засобів. Розглянуто основні фактори ризику, що впливають на безпечні і нешкідливі умови праці (електро -, пожежо - та травмонебезпека, мікроклімат, пил, шум, вібрація, освітлення, якість повітря, випромінювання тощо). Дано рекомендації з розробки заходів профілактики небезпек і шкідливостей. Описано, як забезпечити конкурентоспроможність системи управління охороною праці на підприємствах у сфері транспорту за допомогою інноваційнокреативного підходу, що дозволяє усунути (нейтралізувати) фактори ризику у підприємницькій діяльності.
Жигулін О. А. Безпека транспортних засобів : навч. посібник / О. А. Жигулін. - Ніжин, 2020. - 274 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31324
Keywords: Визначення безпеки транспортних засобів; Розслідування та облік нещасних випадків; Нормування мікроклімату виробничих приміщень; Параметри шуму; Захист від ураження людини електричним струмом; Способи і засоби припинення процесу горіння; Безпека зберігання транспортних засобів