Критичне мислення й медіаграмотність як основні навички сучасного фахівця сфери масових комунікацій - Грушевська, Юлія; Грушевська, Ю. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2025)
Зазначається, що критичне мислення й медіаграмотність визначаються UNESCO як одні з ключових навичок сучасної людини, зокрема фахівця сфери масових комунікацій. Медіаграмотність і критичне мислення є інструментами протистояння деструктивному інформаційному впливу. It is noted that critical thinking and media literacy are defined by UNESCO as one of the key skills of a modern person, in particular a specialist in the field of mass communications. Media literacy and critical thinking are tools for countering destructive information influence.
Грушевська Ю. Критичне мислення й медіаграмотність як основні навички сучасного фахівця сфери масових комунікацій / Юлія Грушевська // Медіаграмотність: нові технології та інструменти протидії дезінформації в епоху штучного інтелекту : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 30 жовт. 2025 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2025. – С. 15-17.
Keywords: критичне мислення; медіаграмотність; інформаційний вплив; масові комунікації; медіакомунікаційний вплив; critical thinking; media literacy; information influence; mass communications; media communication influence