Генезис історико-правової школи Національного університету «Одеська юридична академія» - Аніщук, Ніна Володимирівна; Анищук, Нина Владимировна; Anischuk, Nina V. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена дослідженню генезису історико-правової школи Національного університету «Одеська юридична академія». Розглядаються основні етапи розвитку даної школи. Концентрується увага на дослідженні наукової та педагогічної діяльності кафедри історії держави і права Національного університету «Одеська юридична академія», яка є центром сучасної історико-правової школи на Півдні України.

Генезис историко-правовой школы Национального университета «Одесская юридическая академия». Статья посвящена исследованию генезиса историко-правовой школы Национального университета «Одесская юридическая академия». Рассматриваются основные этапы развития данной школы. Концентрируется внимание на исследовании научной и педагогической деятельности кафедры истории государства и права Национального университету «Одесская юридическая академия», которая является центром современной историко-правовой школы на Юге Украины.

Genesis of the Historical and Legal School of the National University «Odessa Law Academy». The article is devoted to the study of the genesis of the historical and legal school of the National University «Odessa Law Academy». The main stages of the development of this school are considered. The focus is on researching the scientific and pedagogical activity of the Department of the History of State and Law at the National University «Odessa Law Academy», which is the center of the modern historical and legal school in the South of Ukraine.
Аніщук Н. В. Генезис історико-правової школи Національного університету «Одеська юридична академія» / Н. В. Аніщук // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 5-13.
Keywords: історико-правова школа; Національний університет «Одеська юридична академія»; кафедра історії держави і права; Одеська школа права; историко-правовая школа; Национальний университет «Одесская юридическая академия»; кафедра истории государства и права; Одесская школа права; History and Law School; National University «Odessa Law Academy»; Department of the History of State and Law; Odessa School of Law