Напрями сучасних наукових досліджень політичних технологій - Вайєр, Аліна Марленівна; Вайєр, А. М.; Вайер, Алина Марленовна; Vaiier, Alina M. (Одеса: Фенікс, 2018)
Сучасні політичні спільноти знаходяться в стадії активного розвитку, що обумовлює потреби вдосконалення політичних технологій, які використовуються в процесі такого розвитку та функціонування даних спільнот. Це пов’язано з декількома причинами. Так, актуалізувалося питання нейтралізації інформаційних викликів, зберігається необхідність зміцнення політичного контролю і соціального порядку в умовах демократичного політичного ладу тощо. Все це потребує впровадження нових політичних технологій і робить питання їх вивчення вкрай актуальним. У даній статті розглянуті політичні технології та сучасні способи їх вивчення і категоризації, згідно з останніми досягненням політичної науки.

Современные политические сообщества находятся в стадии активного развития, что обуславливает необходимость совершенствования политических технологий, которые используются в процессе такого развития и функционирования данных сообществ. Это связано с несколькими причинами. Так, актуализировался вопрос нейтрализации информационных вызовов, сохраняется необходимость укрепления политического контроля и общественного порядка в условиях демократического политического строя и тому подобное. Все это требует внедрения новых политических технологий и делает вопрос их изучения крайне актуальным. В данной статье рассмотрены политические технологии и современные способы их изучения и категоризации, согласно последним достижением политической науки.

Modern political communities are in the stage of active development, which is due to several reasons. In the first place, the question of neutralizing information challenges was actualized, as well as the need to strengthen political control and social order, which are neighbors with the desire to remain in the field of democratic political system, which makes the question of studying political technologies and their development is extremely relevant. In this article it is proposed to consider political technologies and modern methods of their study and categorization, according to the latest achievements of political science.
Вайєр А. М. Напрями сучасних наукових досліджень політичних технологій / А. М. Вайєр // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 84-94.
Keywords: політичні технології; політична комунікація; політичні актори; ЗМІ; інформація; виборчі кампанії; политические технологии; политическая коммуникация; СМИ; информация; избирательные кампании; political technologies; political communication; political actors; политические актёры; mass media; information; election campaigns; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE