Правовий статус руської православної спільноти у Великому князівстві Литовському - Крумаленко, М. В.; Krumalenko, M. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
У статті розглядаються питання правового становища руської православної спільноти у Великому князівстві Литовському. Аналізуються причини утисків православної спільноти з боку католицької церкви, її роль у розвитку державно-правових інституцій Великого князівства Литовського. Робиться висновок, що православна спільнота у Великому князівстві Литовському формувалася виключно за етнічним, а не за релігійним критерієм.
Крумаленко М. В. Правовий статус руської православної спільноти у Великому князівстві Литовському / М. В. Крумаленко // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 147-153.
Keywords: правовий статус; Велике князівство Литовське; православна спільнота; католики; православні; православна релігійна група; правовой статус; Великое княжество Литовское; православное сообщество; католики; православные; православная религиозная группа; legal status; Large Duchy of Lithuanian; orthodox community; catholic religious group; catholics; orthodoxs