Особисті немайнові трудові права як правова категорія - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2012)
У статті обґрунтовується, що у сучасних наукових дослідженнях системний підхід до прав людини у сфері праці називається однією з нових тенденцій. Особливе значення набуває реалізацію і захист особистих немайнових трудових прав, які збагачують право на працю.

В статье обосновывается, что в современных научных исследованиях системный подход к правам человека в сфере труда называется одной из новых тенденций. Особое значение приобретает реализация и защита личных неимущественных трудовых прав, которые обогащают право на труд.

The article states that in modern scientific research, systematic approach to human rights in the workplace is called one of the new trends. Of particular importance is the realization and protection of personal non-property labour rights, which enrich the right to work.
Лагутіна І. В. Особисті немайнові трудові права як правова категорія / І. В. Лагутіна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Вип. 64. – Одеса : Юридична літ-ра, 2012. – С. 234-239.
Keywords: особисті немайнові трудові права; немайнова сторона трудових правовідносин; личные неимущественные трудовые права; неимущественная сторона трудового правоотношения; personal non-property labour rights; non-property part of the employment relationship