Градоначальництво як суб'єкт охорони правоворядку на півдні Російської імперії у XX ст. - Юрій, І. А.; Юрий, И. А.; Jurij, І. (My University, 2010)
The article is devoted to legal aspects of governorate as institute of the government in the south of the Russian empire. Features of activity of the city governors on law and order maintenance in the ȃǥȃ century are considered.
Юрій І. А. Градоначальництво як суб'єкт охорони правоворядку на півдні Російської імперії у XX ст. / І. А. Юрій // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. - Одеса : Фенікс, 2010. - Вип. 40. - С.506-512.
Keywords: градоначальництво; інститут державної вдади на півдні Російської імперії; градоначальництво як особливий інститут місцевої влади; встановлення на приєднаних приморських територіях державного правопорядку; статус міст-портів; градоначальничество; институт государственной власти на юге Российской империи; градоначальничество как институт местной власти; установление на присоединенных приморских территориях государственного правопорядка; статус городов-портов; gradonachalnichestvo; government institutions in the south of the Russian Empire; gradonachalnichestvo as an institution of local government; attached to the establishment of the coastal areas of the state of law and order; the status of the port city