Детермінанти, які зумовлюють жіночу злочинність - Осіпова, Катерина Андріївна; Осіпова, К. А.; Osipova, Kateryna A. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
Стаття присвячена аналізу та кримінологічній характеристиці жіночої злочинності. Досліджено причини та фактори, які впливають на вчинення злочинів жінками. Виокремлено основні блоки причин жіночої злочинності, зокрема: в сімейно-побутовій сфері, соціально-політичній сфері, сфері праці, знецінення соціальних функцій жінки.

The article is devoted to the analysis and criminological characteristics of female crime. The causes and factors that influence the commission of crimes by women are investigated. The main blocks of causes of female crime, in particular in the family - home sphere, social - political sphere, the sphere of justice, depreciation of women ‘s social functions, are singled out.
Осіпова К. А. Детермінанти, які зумовлюють жіночу злочинність / К. А. Осіпова // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 251-257.
Keywords: злочинність; жінка; жіноча злочинність; детермінанти злочинів; причини жіночої злочинності; crime; woman; female crime; determinants of crime; causes of female criminality; causes of female criminality; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE