Ригідність мислення та її вплив на почуття справедливості : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Жосан, Інна Володимирівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена проблемі впливу ригідності мислення на почуття справедливості. Показано, що ригідність мислення як особистісна риса впливає на формування та відчуття справедливості. Здійснено емпіричне дослідження ригідності мислення як важливої особистісної характеристики та соціально-психологічного феномену - почуття справедливості. У роботі надано характеристику програми емпіричного дослідження, описано процедуру дослідження. Обрані методи емпіричного дослідження охарактеризовано та обгрунтовано. Здійснено аналіз та інтерпретацію результатів емпіричного дослідження впливу ригідності мислення на почуття справедливості. Зважаючи на одержані результати, надано практичні рекомендації щодо подолання ригідності мислення. The qualification work is devoted to the problem of the influence of thinking rigidity on the sense of justice. It is shown that rigidity of thinking as a personality trait affects the formation and sense of justice. An empirical study of thinking rigidity as an important personal characteristic and socio-psychological phenomenon - the sense of justice - is carried out. The paper describes the empirical research programme and the research procedure. The selected methods of empirical research are characterised and substantiated. The results of the empirical study of the impact of thinking rigidity on the sense of justice are analysed and interpreted. Given the results, practical recommendations on how to overcome the rigidity of thinking are provided.
Жосан І. В. Ригідність мислення та її вплив на почуття справедливості : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / І. В. Жосан. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 83 с.
Keywords: гнучкість; мислення; почуття; ригідність; справедливість; цінності; flexibility; thinking; feelings; rigidity; justice; values