Правове регулювання діяльності державної архітектурно-будівельної інспекції в Україні - Кудрявцев, О. В.; Кудрявцев, А. В.; Kudryavtsev, A. V. (ФОП Грінь Д. С., 2017)
Стаття присвячена дослідженню правового регулювання діяльності Державної архітектурно-будівельної інспекції (далі - ДАБІ) в Україні як здійснюваного державою упорядкування, розвитку, охорони суспільних відносин за допомогою застосування юридичних нормативних засобів з метою здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Обґрунтовано погляд на правове регулювання діяльності ДАБІ як на постійний динамічний процес, обумовлений змінами, виникненням нових суспільних відносин у галузі будівництва у цілому та у контрольній та наглядовій діяльності, зокрема.
Кудявцев О. В. Правове регулювання діяльності державної архітектурно-будівельної інспекції в Україні / О. В. Кудрявцев // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. – С. 107-123.
Keywords: будівельна галузь; правове регулювання; державний архітектурно-будівельний контроль; державний архітектурно-будівельний нагляд; ДАБІ; строительная отрасль; правовое регулирование; государственный архитектурно-строительный контроль; государственный архитектурно-строительный надзор; ГАСИ; construction industry; legal regulation; state architectural and construction control; state architectural and construction supervision extinguish