До питання оновлення методів публічного адміністрування в умовах цифровізації - Фролова, Євгенія Ігорівна; Фролова, Є. І.; Frolova, Yevheniia I (Національний університет "Одеська юридична академія"; Видавництво "Юридика", 2023)
Цифровізація методів публічного адміністрування відбувається не тільки щодо зовнішнього впливу публічної адміністрації (на приватних, організаційно відокремлених суб’єктів), але й передбачає оновлення методів внутрішньоорганізаційної діяльності суб’єктів публічного адміністрування. Останнє потребує оновленої кадрової стратегії та формування цифрових компетентностей у публічних службовців. цифровізація надає можливість зробити взаємодію публічної адміністрації досить гнучкою, за рахунок можливості оперативного вирішення великого спектру проблемних ситуацій та альтернативних варіантів поведінки учасників правовідносин. В умовах необхідності забезпечення принципу юридичної визначеності, гнучкість та варіативність застосування методології адміністрування є можливою лише за наявності якісної нормативної бази, яка має постійно удосконалюватися та адаптуватися до сучасних умов життєдіяльності суспільства
Фролова Є. І. До питання оновлення методів публічного адміністрування в умовах цифровізації / Є. І. Фролова // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніхта технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг.ред. С. В. Ківалова. - Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. - Т. 2. - С. 52-54.
Keywords: публічне адміністрування; цифровізація; методи публічного адміністрування; адміністративні методи; примус; public administration, digitalization; methods of public administration; administrative methods; coercion