Функції державної реєстрації правочинів - Цуріков, Михайло Олександрович; Цуриков, Михаил Александрович; Tsurikov, Mykhailo O. (My University, 2009)
The article is devoted to the problem of decision of functions of state registration of bargains. There is the exposed value of state registration of bargains in the sphere of turn of the real estate in the article, the real estate is certain as the special object of civil circulation. In the article the types of state registration were also certain on the legislation of Ukraine in the sphere of turn of the real estate and the following functions of registration are selected: protective, stabilizing, informing, systematizating, right-establishing, systematizing. In the article the formulated conceptual theoretsc-applied positions in relation to functions which are executed by state registration of bargains, which are to be fundamental at the decision of role of state registration of bargains in the sphere of civil circulation, and perfection of legislation in this sphere.

Статья посвящена проблеме определения функций государственной регистрации сделок. В статье раскрыто значение государственной регистрации сделок. В статье раскрыто значение государственной регистрации сделок в сфере оборота недвижимого имущества, недвижимое имущество определено как особый объект гражданского оборота. В статье также были определены виды государственной регистрации по законодательству Украины в сфере оборота недвижимости и выделены следующие функции регистрации: охранительная, стабилизирующая, информативная, упорядочивающая, правоустанавливающая, систематизирующая. В статье сформулированы концептуальные теоретико-прикладные положения по поводу функций, которые выполняет государственная регистрация сделок, которые должны быть основополагающими при определении роли государственной регистрации сделок в сфере гражданского оборота и усовершенствовании законодательства в данной сфере.

Стаття присвячена проблемі визначення функцій державної реєстрації угод. У статті розкрито значення державної реєстрації правочинів. У статті розкрито значення державної реєстрації правочинів у сфері обігу нерухомого майна, нерухоме майно визначено як особливий об'єкт цивільного обороту. У статті також були визначені види державної реєстрації за законодавством України у сфері обороту нерухомості і виділені наступні функції реєстрації: охоронна, стабілізуюча, інформативна, впорядковуюча, правововстановлююча, систематизуюча. У статті сформульовано концептуальні теоретико-прикладні положення з приводу функцій, які виконує державна реєстрація угод, які повинні бути основними при визначенні ролі державної реєстрації правочинів у сфері цивільного обороту та удосконаленні законодавства у даній сфері.
Цуріков М. А Функції державної реєстрації правочинів / М. А Цуріков // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 809-817.
Keywords: державна реєстрайція правочинів; сфера цивільного обороту; оборот нерухомості; нерухомість; реєстрація майна; сфера гражданского оборота; оборот недвижимости; недвижимость; регистрация имущества; государственная регистрация сделок; state registration of bargains; the scope of the civil turnover; the real estate turnover; real estate; register property