Кримінальне правопорушення, його види та підстави кримінальної відповідальності - Мирошниченко, Н. А. (Одеса, 2016)
Стаття присвячена дослідженню поняття "кримінальне правопорушення" та його видів та підстав кримінальної відповідальності. Аналізуються види кримінальних правопорушень - кримінальний проступок і злочин, як об'єктивні форми прояву кримінального правопорушення у реальній дійсності.
Мирошниченко Н. А. Кримінальне правопорушення, його види та підстави кримінальної відповідальності / Н. А. Мирошниченко // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 63-68.
Keywords: кримінальне правопорушення; кримінальний проступок; злочин; діяння суспільно небезпечне; діяння кримінально протиправне; діяння винне; діяння кримінально каране; діяння, вчинене суб'єктом злочину