Економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства (на прикладі ТОВ «ДІЕГО ФУД») : кваліфікаційна (магістерська) робота - Разінкіна, Д. В. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства (на прикладі ТОВ «ДІЕГО ФУД»)» на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», містить 14 рисунки, 20 таблиць, 47 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 109 сторінках загального тексту і 99 сторінках основного тексту. Метою роботи є економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства ТОВ «ДІЕГО ФУД» шляхом диверсифікації його діяльності на прикладі створення цеху з виробництва кормів для тварин під власним брендом для підвищення конкурентоспроможності та зменшення залежності від імпортної продукції. Розроблено рекомендації щодо впровадження проєкту диверсифікації, змодельовано процес стратегічного розвитку як ієрархічну систему з урахуванням PEST- та SWOT-аналізу; проведено оцінку ефективності проєкту з використанням NPV, IRR, PI, дисконтованого періоду окупності, аналізу грошових потоків, чутливості та ризиків, з прогнозуванням результатів на основі реальних даних підприємства. Результати роботи можуть бути використані при диверсифікації діяльності торгівельних підприємств харчової галузі в умовах економічної нестабільності та воєнного стану, для обґрунтування інвестиційних рішень і залучення фінансування. Можливими напрямками подальших досліджень є інтеграція цифрових технологій у стратегічне планування, а також вивчення впливу глобальних ринкових трендів на диверсифікацію виробництва кормів для тварин. Qualification work on the topic "Economic Justification of the Enterprise Development Strategy (on the Example of LLC 'DIEGO FOOD')" for obtaining the second (master's) level of higher education in specialty 073 "Management", contains 14 figures, 20 tables, 47 literary sources according to the list of references. The work is performed on 109 pages of total text and 99 pages of main text. The purpose of the work is the economic justification of the development strategy of the enterprise LLC "DIEGO FOOD" through diversification of its activities on the example of creating a workshop for the production of animal feed under its own brand to increase competitiveness and reduce dependence on imported products. Recommendations have been developed for the implementation of the diversification project, including the selection of equipment, marketing strategy, FEDIAF and ISO 22000 standards, as well as risk minimization; the process of strategic development has been modeled as a hierarchical system taking into account PEST- and SWOT-analysis; the project efficiency has been evaluated using NPV, IRR, PI, discounted payback period, cash flow analysis, sensitivity and risks, with forecasting of results based on real data of the enterprise. The results of the work can be used in the diversification of the activities of trade enterprises in the food industry in conditions of economic instability and martial law, for substantiating investment decisions and attracting financing. Possible directions for further research are the integration of digital technologies into strategic planning, as well as the study of the impact of global market trends on the diversification of animal feed production.
Разінкіна Д. В. Економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства (на прикладі ТОВ «ДІЕГО ФУД») : кваліфікаційна (магістерська) робота / Д. В. Разінкіна. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 110 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31428
Keywords: СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ; ДИВЕРСИФІКАЦІЯ; ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ; ВИРОБНИЦТВО КОРМІВ; РИЗИКИ ПРОЄКТУ; ФІНАНСОВА ЕФЕКТИВНІСТЬ; DEVELOPMENT STRATEGY; DIVERSIFICATION; ECONOMIC JUSTIFICATION; FEED PRODUCTION; PROJECT RISKS; FINANCIAL EFFICIENCY