Теорія кримінальної законотворчості: перспективи новітніх підходів - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Tuliakov, Viacheslav O. (Київ : Юрінком Інтер, 2019)
Стаття присвячена питанням методологи створення кримінально-правових норм. Сучасна концепція національного кримінального права має формуватися на базі захисту природних прав та безпеки їх носіїв; диференціації нормативної усталеності розвитку кримінального права; з урахуванням сенсу кримінального права як права компромісів між державою, правопорушником та жертвою, а також практики ЄСПЛ. The article is devoted to the issues of methodology of creation of criminal law norms. The modern concept of national criminal law should be formed on the basis of protection of natural rights and security of their bearers; differentiation of normative stability of development of criminal law; taking into account the meaning of criminal law as the law of compromises between the state, the offender and the victim, as well as the practice of the ECHR.
Туляков В. О. Теорія кримінальної законотворчості: перспективи новітніх підходів / В. О. Туляков // Юридична Україна. - Київ : Юрінком Інтер, 2019. - № 5. - С. 36-42. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29579
Keywords: методологія створення кримінально-правових норм; концепція національного кримінального права; methodology for creating criminal law norms; concept of national criminal law