Вдосконалення національного законодавства держав-членів Ради Європи на основі рішень ЄСПЛ - Мірошниченко, С. С.; Miroshnychenko, S. S. (Одеса : Фенікс, 2012)
Розглядаються проблеми відповідальності за невиконання рішень Європейського суду з прав людини, вплив рішень Європейського суду на українське кримінальне право; аналізується статистичні дані, що стосуються рішень Європейського суду з прав людини.

Рассматриваются проблемы ответственности за неисполнение решений Европейского суда по правам человека, влияние решений Европейского суда на украинское уголовное право; анализируется статистические данные, касающиеся решений Европейского суда по правам человека.

Deals with the problems responsibility for nonexecution of decisions of the European Court of Human Rights, the influence of decisions of the European Court on the Ukrainian criminal law, analyzed statistics relating to the European Court of Human Rights decisions.
Мірошниченко С. С. Вдосконалення національного законодавства держав-членів Ради Європи на основі рішень ЄСПЛ / С. С. Мірошниченко // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 363-373.
Keywords: Європейський суд; права людини; конвенція; кримінальна відповідальність; Європейський суд; права человека; конвенция; уголовная ответственность; European Court; human rights; convention; criminal responsibility