Вплив західноєвропейської модерністської естетики на ранню творчість Танідзакі Джюн'ічіро - Кузьменко, Ю. С.; Kuzmenko, Yu. S. (Одеса : Гельветика, 2015)
У статті здійснено спробу осмислити вплив західноєвропейського модернізму на ранню творчість японського письменника XX cm. Танідзакі Джюн'ічіро, а також простежити способи реалізації модерністської естетики на ідейно-тематичному та образному рівнях його художніх творів.
Кузьменко Ю. С. Вплив західноєвропейської модерністської естетики на ранню творчість Танідзакі Джюн'ічіро / Ю. С. Кузьменко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 80-83.
Keywords: модернізм; естетизм; концепція демонічної краси; образ митця-міфотворця; модернизм; эстетизм; концепция демонической красоты; образ артиста-мифотворца; modernism; aestheticism; concept of demonic beauty; artist as a creator of myth