Процес становлення радянської адвокатури в Україні та її еволюція у XX столітті - Соколов, Д. С. (Одеса:Фелікс, 2013)
Стаття присвячена дослідженню організаційно-правових основ діяльності адвоката в судочинстві в радянський період із урахуванням політично-державного впливу. Встановлено, що держава будь-якими способами намагалася узалежнити адвокатуру як правовий інститут.
Соколов Д. С. Процес становлення радянської адвокатури в Україні та її еволюція у XX столітті / Д. С. Соколов // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.161-163.
Keywords: адвокат; захисник; правозаступник; колегія правозаступників; обвинувачений; юридична консультація