Парламентський контроль за публічними фінансами: фінансово-правовий аспект - Лазар, Уляна Олександрівна; Лазар, У. О.; Lazar, Uliana O. (Національний університет "Одеська юридична академія", 2023)
Монографію присвячено дослідженню парламентського контролю за публічними фінансами: фінансово-правовий аспект. На основі аналізу вітчизняного і зарубіжного законодавства, наукових джерел, узагальнення правозастосовної практики сформульовано авторське визначення поняття «парламентського контролю за публічними фінансами». Проаналізовано стан наукової розробленості питань парламентського контролю за публічними фінансами. Встановлено, що на теперішній час Україна потребує реалізації системного підходу в організації парламентського контролю за публічними фінансами, який буде засновано на єдиних у тому числі і міжнародних принципах. Визначено основні складові Державного бюджету України, розмежовано повноваження парламентського контролю за дотриманням Державного бюджету та поділено їх на дві групи. Монографія призначена для наукових співробітників, науково-педагогічних працівників, аспірантів та студентів юридичних вузів, працівників фінансових органів, практикуючих юристів та широкого загалу читачів.
монографія
Лазар У. О. Парламентський контроль за публічними фінансами: фінансово-правовий аспект : монографія. Чернівці, 2023. 175 с.
Keywords: публічні фінанси; парламентський контроль; фінансовий контроль; Державний бюджет України; місцевий бюджет; суб'єкти парламентського контролю за публічними фінансами; public finance; parliamentary control; financial control; State budget of Ukraine; local budget; subjects of parliamentary control over public financе; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Administrative law